#UrbanStories: De vorbă cu Urban DJs

Echipa Urban Events este formată din peste 40 de artiști, dintre care 7 membri au titulatura de DJ. Fiecare dintre aceștia își desfășoară activitatea cu multă pasiune, fiind mereu conectați la noutăți. Experiența în cadrul evenimentelor i-a ajutat să se dezvolte, să își lărgească și modifice playlist-urile, să se adapteze la fiecare petrecere în parte.

Sigur că am putea povesti multe despre ei, însă în cele de urmează ei ne vor relata cum și-au descoperit această pasiune pe care au transformat-o cu succes într-un job.

Î: Când ți-ai descoperit pasiunea pentru DJ-ing?

Dj WoodyR DJ Woody: La vârsta de șase ani, îmi amintesc că într-o noapte, când dormeam la bunica mea, am fost trezit din somn de o discotecă în aer liber și am ieșit afară. Țin bine minte că am stat vreo trei ore să ascult și să realizez ce se întâmpla acolo. Atmosfera mă cuprinsese și-mi captase atenția, chiar dacă eram la aproximativ 300-400 metri față de ea. Am trăit cu amintirea aceasta până la vârsta de șaisprezece ani, când am avut curaj să merg la o discotecă din acea vreme și să spun că îmi doresc să fac acest lucru. A fost mai mult un act de curaj decât o descoperire propriu-zisă.
R DJ George Zala: Încă de când eram în liceu mi-a plăcut să întrețin petrecerile, iar pasiunea s-a creat în timp, devenind nu numai o pasiune, ci o formă de a-mi hrăni sufletul.
R DJ Alexiss: La 15 ani, când am fost oarecum obligat să pun muzică în seara de Revelion în club “Preoteasa” (Silver Church astăzi), când tatăl meu nu mai avea niciun DJ liber pentru acel eveniment.
R DJ John Dice: Acum 20 de ani, în 2000.
R DJ Claudiu Cristian: Tind să cred că pasiunea pentru Dj-ing mi-a fost implementată, într-un mod inconștient, în momentul primilor pași într-un club (discotecă la acea vreme), fiind în papucii unui simplu consumator de muzică și dans.
R DJ Rivva: Îmi aduc aminte că, în adolescență, la toate petrecerile eu eram cel care punea muzica și publicul era încântat. Acest lucru m-a determinat să continui pasiunea pentru muzică.
R DJ Minu: La vârsta de 14 ani am început să fiu pasionat de muzică, iar pentru a învăța am devenit ucenicul DJ-ului la discoteca din oraşul unde locuiam.

 

Î: Cine te-a influențat la început?

DJ George ZalaR DJ Woody: Povestea începutului meu se leagă de DJ Lita, pe atunci la butoane, cel care m-a inspirat în primul meu live set.
R DJ George Zala: Dragostea față de muzică.
R DJ Alexiss: Unul dintre DJ-ii tatălui meu de la acea vreme, Dj Dominic.
R DJ John Dice: DJ-ii din zona de hip-hop!
R DJ Claudiu Cristian: Am mai zis-o și o pot spune încă o dată că cel care m-a influențat și inițiat în domeniul Dj-ingului a fost prietenul la acea vreme și, ulterior, îndrumătorul și colegul de echipă, Dj Alexandru Iancu.
R DJ Rivva: DJ Vali Barbulescu.
R DJ Minu: Un radio online și prima interacțiune cu pupitrul de DJ.

 

 

 

Î: Ce DJ te pasionează?

R DJ Woody: Nu am un Dj preferat, îi respect pe toți și consider că fiecare își face treaba foarte bine, în felul lui, pentru publicul lui. În schimb, primul DJ care îmi vine întotdeauna în minte este Tiesto.
R DJ George Zala: Am mulți DJ care mă inspiră, din diferite zone muzicale. De exemplu, îi pot aminti pe: Armin Van Buuren, Solomun, Polo & pan, Carl Cox.
R DJ Alexiss: Sincer, nu am unul anume, sunt mulți pe care îi respect, dar dacă ar fi să amintesc unul acum este Dj Bobo.
R DJ John Dice: Îmi plac Purple Disco Machine, Claptone.
R DJ Claudiu Cristian: Ar fi multe de spus și argumentat în privința asta. Pe scurt,o selecție de Dj din diferite genuri și culturi muzicale.
R DJ Rivva: Nu am un DJ preferat, îi apreciez pe toți și le respect munca.
R DJ Minu: În momentul de față am mai mulți DJ care mă pasionează, dar cel mai recent cred că este Purple Disco Machine.

 

 

 

Î: Care sunt momentele ce te-au ajutat să te dezvolți?

Dj John DiceR DJ Woody: Momentele sunt constante și sunt acelea în care îmi este apreciată și confirmată munca. Mă bucur când văd că ceea ce am făcut și ceea ce fac este bine. Toate aceste confirmari mă determină să lupt și să arăt că pot și mai mult de atât.
R DJ George Zala: Fiecare petrecere la care am luat parte a fost o experiență nouă și a contribuit la dezvoltarea mea.
R DJ Alexiss: Nopțile pierdute la diverse evenimente private, pentru că mereu am fost de părere că cele mai bune “repetiții” sunt cele cu public, dar asta nu fără să asculți foarte multă muzică acasă.
R DJ John Dice: Formațiile pe care le-am avut de-a lungul timpului, precum și producția de studio sunt cele care m-au ajutat să mă dezvolt.
R DJ Claudiu Cristian: Lucrul în echipă, în cadrul Urban Events, momentele din timpul evenimentelor și simpla muncă de acasă (spusă pe românește).
R DJ Rivva: Atât colectivul Urban, cât și ambiția.
R DJ Minu: Un mare impact asupra mea l-a avut schimbarea peisajului din Bacău cu cel din Brașov cu influențe din București.

 

Î: Ce petrecere a fost memorabilă pentru tine în calitate de DJ? Povestește-ne puțin despre ea.

Dj ClaudiuR DJ Woody: Când vine vorba despre “petreceri memorabile”, aș povesti la nesfârșit. Asta pentru că sunt foarte multe petreceri în urma cărora am rămas cu amintiri frumoase. Fiecare dintre ele a fost unică, în felul ei. Și totuși, ca să răspund precis întrebării, îmi amintesc de cea din urmă: s-a desfășurat la Rin Grand Hotel, o petrecere corporate în care “am dat cu oamenii de pamânt“, cum spunem noi, în termeni entuziaști, după un eveniment reușit. Am fost o echipă întreagă, MC care a știut să puncteze momentele, instrumentiști, live-acturi, dar mai ales un public care a răspuns pozitiv mesajului nostru. Acestea sunt momente în care mă simt cu adevărat liber să creez, să mixez, să dau mai departe.
R DJ George Zala: Am avut multe petreceri memorabile. Nu pot să mă gândesc doar la una, în schimb sunt momentele memorabile pe care n-ai cum să le mai uiți când toată lumea cântă și dansează refrenul piesei căreia i-ai dat play.
R DJ Alexiss: Cu siguranță, am foarte multe evenimente memorabile, dar în momentul acesta sunt ascunse bine în creierul meu, căci nici eu nu le găsesc! Dar clar cel de care îmi aduc aminte de parcă ar fi fost ieri este primul eveniment, Revelionul la Preoteasa, 2003-2004, unde am pus muzică pe 2 CD playere Deck Technics și un mixer Behringer VMX 300, cu o geantă de CD-uri originale ale tatălui meu și 4 CD-uri audio făcute de mine, o seară unde au fost 200 de invitați și 1 milion de emoții amestecate. A fost o noapte lungă, dar de succes. Lumea s-a distrat, oamenii au dansat, iar eu am primit felicitări, ceea ce m-a încurajat să continui pe drumul acesta.
R DJ John Dice: Aș putea menționa două dintre ele: una cu Urban, aproximativ 400 persoane, oameni de mai multe naționalități, unde s-a dansat încontinuu de la 6 după amiază până a doua zi la 11. Al 2-lea ar fi un beach party în Kos – Grecia, unde au petrecut aproximativ 2000 de persoane!
R DJ Claudiu Cristian: Aș putea spune că fiecare petrecere a fost una memorabilă, deoarece în cadrul conceptului Urban Events fiecare petrecere în parte este diferită și personalizată pentru nevoia și plăcerile clienților. Dar, săpând adânc în sertarul amintirilor din spatele pupitrului, cred că prima petrecere din postura de DJ a fost memorabilă. Aceasta s-a petrecut în cadrul unui party de revelion, alături de un grup de prieteni și persoane noi cunoscute în acel moment. Clipele din acea seară, în care am fost apreciat pentru pasiunea pe care o practic și pe care o împărtășesc cu ceilalți, au fost sentimente de neuitat pentru mine, din postura de DJ.
R DJ Rivva: Fără îndoială, am foarte multe evenimente memorabile și îmi aduc aminte cu drag de toate, nu am unul preferat.
R DJ Minu: La zilele orașului Sfântu Gheorghe există o anume “Curte a tineretului” în care erau invitați mai multi DJ printre care și eu, iar în momentul în care am intrat pe scena și erau în fața mea peste 1000 de persoane care băteau din palme și cântau împreună cu mine pe refrenurile pieselor pe care le mixam, a fost MEMORABIL!

 

Î: Ce încerci să comunci publicului prin vibe-ul tău?

Dj RivaR DJ Woody: Încerc, de fiecare dată, să transmit că oamenii sunt pe mâini bune și că au venit unde trebuie pentru a se distra. Asta atunci când este vorba de distracție. În schimb, atunci când este vorba de socializare, vibe-ul se mulează după evenimentul cu pricina. Experiența m-a învățat să ofer oamenilor ceea ce au nevoie la momentul potrivit.
R DJ George Zala: Încerc să fac conectarea cu publicul tot timpul și reușesc mereu să-l prind în povestea mea muzicală, creând momente de neuitat.
R DJ Alexiss: Supărare și necaz ). Glumesc, eu zic că noi toți cei din acest domeniu și, în special, cei din domeniul evenimentelor private încercăm să ne mulăm pe oameni și momentele din seara respectivă, să transmitem emoție, exact ca muzica de film, muzica romantică când în prim plan apar doi îndrăgostiți, muzica ritmată și veselă când gașca este la o petrecere etc.
R DJ John Dice: Life is good! Joy and Happiness!
R DJ Claudiu Cristian: Dance Now,Think Later. Simte-te bine în acel moment de muzică, dans și voie bună.
R DJ Rivva: Suntem la o petrecere și toată lumea trebuie să se distreze!
R DJ Minu: Să fie pozitivi, să îmbrățiseze orice melodie care îi binedispune și să danseze cât îi țin picioarele!

 

Î: Ce sfat i-ai da unui DJ aflat la început de drum?

Dj MinuR DJ Woody: Fă ceea ce iubești cu adevărat, nu banii sunt cei mai importanți!
R DJ George Zala: Să se concentreze întodeauna pe vibe-ul publicului.
R DJ Alexiss: Eu îl sfătuiesc să învețe pasajele melodiilor. 😀
R DJ John Dice: Să fie original și să își urmeze direcția, orice ar zice lumea, să pună muzica pe care o simte, nu cea care se cere, să facă muzică din suflet, nu pentru bani!
R DJ Claudiu Cristian: Să studieze mult individual. Să își găsească o identitate și un vibe propriu.
R DJ Rivva: Să nu își abandoneze visul, oricâte obstacole ar întâlni în calea sa.
R DJ Minu: Să nu se panicheze și să fie răbdător!

 

 

 

Î: Dacă ai fi blocat pe o insulă, care sunt acele trei lucruri obligatorii pentru un DJ?
R DJ Woody: Laptop, boxă și energie de orice fel: electrică, solară, universală, umană (fără public nu ești nimic).
R DJ George Zala: Consola, boxele și sursa cu muzică (baza de date muzicală, laptop sau stick).
R DJ Alexiss: Dacă ar fi vorba despre un DJ pe o insulă cu alți oameni, răspunsul ar fi simplu: consola, laptop și boxe, dar dacă ar fi vorba despre un DJ singur pe insulă, atunci laptop, căști și o conexiune bună la Internet.
R DJ John Dice: Consola cu laptopul, telefonul mobil și un generator!
R DJ Claudiu Cristian: Căști, laptop și o alimentare solară :))!
R DJ Rivva: Clar laptop, boxa și căști!
R DJ Minu: Pupitru, sunet și bucuria de a mixa!

Sperăm că interviurile cu colegii noștri v-au inspirat și că v-au ajutat să îi cunoașteți puțin mai bine!

 

Mai multe articole