#WeddingTips: 7 greșeli pe care să NU le faci la nuntă în privința MUZICII

În cea mai emoționantă zi din viața ta îți dorești ca totul să meargă ca pe roate, iar toată lumea să știe ce are de făcut. Însă în acest scop trebuie să iei măsuri înainte de eveniment, iar în privința muzicii nu trebuie să dai greș – noi suntem aici pentru a te ajuta!

Indiferent că te pricepi la muzică sau nu, trebuie să știi că muzica de la nuntă este diferită de cea pusă la o petrecere între prieteni și că trebuie să eviți anumite lucruri pentru a te asigura că vei avea un entertainment la superlativ în cadrul acestui important eveniment.

Greseli nunta

Iată care sunt greșelile pe care NU trebuie să le faci în privința muzicii: 

  1. NU te informezi cu privire la bugetul pentru o trupă vs. DJ

Aceasta este prima decizie muzicală pe care o vei lua și este posibil ca din start să îți restrângă opțiunile la jumătate. Îți place muzica live și ai un buget mai mare? O trupă ar putea fi alegerea perfectă. Ai un buget mai restrâns sau zeci de melodii pe care vrei să le auzi redate perfect? Un DJ ar putea fi alegerea ideală. Dar nu renunța nici pentru că s-ar putea ca o trupă să iasă automat din bugetul tău sau din simplul considerent că un DJ poate aduce… veselie! Caută, informează-te și consultă DJ-ii, artiștii și trupele fresh de pe https://urban-events.ro/. Vei vedea că există o mulțime de variante ce pot face față cu succes dorințelor, dar și bugetului tău.

  1. NU iei în calcul verificarea sunetului

În funcție de locația unde se va desfășura evenimentul, pot exista limitări pentru tipul de muzică pe care îl vei avea, precum alimentarea cu energie electrică, amplificarea sunetului sau chiar restricții în timpul zilei. De aceea, trebuie să planifici cu trupa sau DJ-ul, dar și cu managerul de sală, timpul în care se va putea face proba de sunet. Aceasta este foarte importantă, iar echipa noastră de profesioniști se va adapta în funcție de acustica sălii, de înălțimea acesteia. Așadar, o probă pentru verificarea sunetului este absolut necesară, dacă îți dorești să nu întâmpini o situație dificilă pe parcursul serii.

  1. NU iei în calcul volumul muzicii

Fără îndoială, nu vrei ca invitații să fie nevoiți să strige toată noaptea pentru a putea vorbi între ei și să se trezească cu dureri în gât a doua zi. Când treci peste cronologia evenimentului cu DJ-ul sau cu managerul de eveniment, poți discuta și despre volum. Cere ca muzica ambientală, de ascultare sau de pahar, din timpul meselor, să aibă un volum redus și un volum mai puternic pentru dans și momentele de entertainment din cadrul serii.

  1. Nu îi întâlnești pe cei cu care vei colabora decât în seara nunții

Vrei să știi exact cum ar putea suna muzica la nunta ta? În cazul în care ai posibilitatea și alegi un band, mergi la un spectacol live. Dincolo de o sarcină ce ți se poate părea dificilă, vei avea posibilitatea să auzi muzica live a trupei, dar și să ai o seară pe cinste. Acordă atenție și repertoriului, întrucât este foarte posibil ca unele melodii să îți placă mai mult, altele mai puțin și sigur nu vei dori ca unele să se regăsească în planul muzicii din seara evenimentului tău. Astfel, atunci când mergi la întâlnirea cu managerul de eveniment, fii sigur că ți-ai notat trupa preferată pentru a verifica disponibilitatea acesteia. 

  1. Nu discuți cu trupa/DJ-ul lista melodiilor pe care ți le dorești neapărat

Nu presupune că bandul sau DJ-ul pe care l-ai ales va reda automat absolut toate melodiile tale preferate. În cazul unei formații, discută despre această listă, întrucât ar putea fi necesară învățarea unor melodii noi, care nu se află în repertoriu. De asemenea, în cazul unui DJ, unele melodii s-ar putea să nu se regăsească în playlist-ul său și trebuie să aibă timp de research înainte de eveniment. Atenție însă la impunerea momentului exact al redării acestor melodii. Lasă oamenii cu experiență să decidă când este timpul să integreze aceste melodii, pentru ca evenimentul să curgă lin.

  1. NU iei în considerare durata melodiei pentru dansul mirilor

Cu toate că această zi este despre tine și partener, trebuie să ai în vedere faptul că invitații sunt acolo pentru voi, dar și pentru a se distra. De aceea, încearcă să alegi o melodie pentru dansul mirilor de durată medie sau scurtă, astfel încât acest moment să nu devină unul plictisitor. De asemenea, o scurtă coregrafie va face momentul să fie mult mai apreciat, chiar dacă pașii nu vor fi executați la perfecție. În cazul în care îți place foarte mult o melodie lungă, poți discuta cu DJ-ul pentru a o scurta și pentru a păstra o lungime rezonabilă. De altfel, dacă melodia va fi interpretată live de trupă, atunci poți discuta despre interpretarea unei versiuni mai scurte.

  1. Nu îți dorești decât un singur gen muzical

Atât tu, cât și partenerul puteți iubi cu adevărat rockul din anii 90, dar cinci ore complete de Nirvana ar putea determina unii oaspeți să plece mai devreme. Împărtășiți această zi cu familia și prietenii, așa că amânați preferințele voastre pentru after party și lăsați trupa sau DJ-ul să pună un mix de melodii de care toată lumea se poate bucura. În cele din urmă, invitații sunt acolo să se distreze și să se bucure împreună cu voi de această zi importantă.

Prin urmare, pentru a te asigura că vei avea un eveniment de neuitat și că muzica la nunta ta va fi cu adevărat uimitoare ține cont de punctele de mai sus! Evită greșelile menționate anterior, iar muzica de la petrecerea nunții va fi apreciată de toți participanții la eveniment!

Mai multe articole