#Weddingbands: cum îți planifici nunta cu muzică live

Pentru cei mai mulți dintre viitorii miri, planificarea petrecerii de nuntă reprezintă prima și singura dată în care își asumă rolul de planificatori de evenimente, rol ce poate fi destul de descurajant. Întrucât suntem prezenți la sute de evenimente în fiecare an, am strâns în acest articol câteva sfaturi pentru cei care se regăsesc în situația de a pune la punct detaliile petrecerii.

Muzica live la nunta

Iată ce trebuie să știi dacă ai optat pentru muzică live la nuntă:

Plănuiește în detaliu timpul, dar fii flexibil
Cel mai bun sfat pe care ți-l putem da este acela de a fi flexibil în privința timing-ului. Sigur că ideal este să îți planifici totul astfel încât să ai un timp de back-up, pentru eventualele întârzieri, însă nu totul va depinde de tine. Așadar, în timp ce planifici ora la care va fi dansul mirilor, orele la care vor fi servite felurile de mâncare sau la care vor avea loc momentele tradiționale, ia în considerare faptul că primirea invitaților s-ar putea să îți decaleze aceste momente. Cel mai bine este să le transmiți clar invitaților ora la care vor fi primiți, dar și să nu stai mai mult de o oră să-i întâmpini, pentru a nu da peste cap tot timing-ul. În acest mod, formatia de nunta se va putea tine de programul agreat.

Transmite trupei ora la care va începe recepția și petrecerea
Aceste detalii sunt foarte importante, întrucât membri trupei, dar și echipa de sunet trebuie să aibă timp pentru a pune la punct setup-ul, dar și pentru a face probele necesare. Ne asigurăm că scena, luminile și echipamentul necesar sonorizării sunt livrate și montate în salonul de nuntă în timp util. În acest mod, artiștii dispun de suficient timp pentru a se pregăti și pentru a fi gata atunci când invitații vor începe să sosească.

nunta cu muzica live

Comunică pe parcursul serii cu bandul
Comunicarea este cheia în toate! De aceea, trebuie să le transmiți acestora dacă vrei ca discursul de început să se mai amâne, dacă este necesar să amânați un moment sau chiar să devansați un altul. Fii convins că vor fi prompți și se vor adapta la noul program, experiența acumulată de artiștii noștri de-a lungul anilor de activitate spunându-și cuvântul!

Alege și un maestru de ceremonii
Participând la atât de multe nunți, am realizat faptul că oamenii au nevoie să fie orientați de către cineva. Fie că îi invită la masă, fie că îi invită să se distreze pe ringul de dans, să cânte împreună și să petreacă, un MC va deveni persoana cheie în petrecere. Artiștii se vor concentra exclusiv pe interpretare și atmosferă, pe când maestrul de ceremonii le va insufla invitaților energia necesară pentru a se distra până dimineață.

Discută despre rezervarea unei camere și masă
În funcție de locația unde are loc evenimentul, trebuie să iei în considerare faptul că artiștii vor avea nevoie de un spațiu unde să se poată schimba. De exemplu, dacă locația este undeva departe de capitală, aceștia nu vor putea veni îmbrăcați direct pentru petrecerea de nuntă. De asemenea, în ceea ce privește masa la care vor sta pe parcursul serii, ideal este ca aceasta să fie cât mai aproape de scenă. În acest mod, vor comunica mult mai ușor.
În concluzie, dacă ai ales un cover band pentru petrecerea de nuntă, asigură-te că plănuiți totul în detaliu, inclusiv ora de recepție a invitaților și startul petrecerii, dar și că va exista o comunicare bună pe tot parcursul serii. Alege și serviciile unui MC, daca vrei să ai o petrecere energică și nu uita de spațiul și masa pe care să le asiguri bandului.

 

Mai multe articole