#WeddingGuide: ce trebuie să știi dacă îți dorești serviciile unui DJ

V-ați logodit, iar acum vreți să începeți planificarea nunții? Aveți nevoie de cineva care să-i poată face pe oaspeții să danseze toată noaptea? Atunci DJ-ul de nuntă e persoana pe care o cauți: acest personaj care stă în spatele playerelor sale poate fi diferența dintre oaspeții tăi care stau la masă sau care dansează până la epuizare.

serviciile unui DJ nunta

La Urban Events, am ajutat peste o mie de cupluri să aleagă muzica perfectă pentru nunțile lor. De aceea, am creat acest scurt ghid pentru a acoperi tot ceea ce puteți dori să știți despre contractarea unui DJ pentru evenimentul dumneavoastră.

  • Lucruri elementare
  • Echipament
  • Repertoriu
  • Rezervare
  • Alte întrebări

 

  1. Lucruri elementare

Când oamenii se gândesc la DJ, de multe ori își imaginează că toți sunt la fel, că pun același tip de muzică mereu. Dar există atât de multe genuri muzicale, iar DJ-ii vor ști, întotdeauna, destul de multă muzică, încât să abordeze stiluri potrivite pentru fiecare petrecere în parte.
DJ-ii de nuntă se specializează, de obicei, în furnizarea unei game muzicale largi, pentru a fi pe gustul tuturor oaspeților tăi. Asta înseamnă un mix de hituri pop și rock clasice, blues-uri, jazz, folclor, melodii autohtone de succces.
Sigur că un DJ poate avea si seturi live. De exemplu, el poate colabora cu un instrumentist pentru a crea momente spectaculoase pentru invitați. Acestea sunt perfecte dacă vă doriți să îi surpindeți și să le ridicați nivelul de încântare. În plus, un astfel de moment va aduce o interacțiune mai mare a artiștilor cu invitații.

S-ar potrivi un DJ la nunta mea?
Alegerea muzicii de nuntă pare una dificilă, mai ales atunci când ție îți place un anumit gen muzical, iar invitații tăi sunt de vârste diferite, au alte interese si gusturi muzicale față de ale tale. Însă, cu siguranță un DJ poate veni în întâmpinarea tuturor, cu muzica potrivită. Ne mândrim cu faptul avem în echipă DJ talentați, care au participat la sute de petreceri, iar datorită experienței acumulate știu elementele cheie ale unei nopți de neuitat.

Pot avea un DJ și o trupă?
Desigur. Chiar recomandăm să aveți atât un DJ, cât și un band, pentru a menține invitații pe ringul de dans atunci când bandul ia pauze vocale. Mai mult, dacă veți opta pentru ambele variante, vom contura un program clar, astfel încât să stiți ce se va petrece pe tot parcursul serii.

  1. Echipament

Indiferent de alegi un DJ sau atât un DJ, cât și un band sau doar un band, partea bună este că echipa noastră tehnică se ocupă de instalare echipamentului tehnic, întrucât punem la dispoziția clienților noștri acest serviciu. De aceea, nu trebuie să vă faceți griji în privința echipamentului.

echipamentul tehnic dj

Un DJ are nevoie de foarte mult spațiu?
Un DJ nu are nevoie de extrem de mult spațiu. Sigur că totul depinde de scenotehnica pe care o alegeți, iar la Urban Events avem setup-uri pentru nunți de toate dimensiunile. Așadar, indiferent că aveți 80 sau 500 de invitați, vă punem la dispoziție setup-urile potrivite de la minimum 10 mp (Setup simplu Dj la dimensiunea 5 x 2m) până la 28 mp (Setup complex cu trupa, iar dimensiunea scenei este de 7 x 4 m).

Trebuie să pun vreun echipament la dispoziția DJ-ului?
Cu siguranță, nu! Odată ce alegi un DJ Urban, o să ai totul asigurat. Echipamentul său face o diferență mare în calitatea sunetului și a experienței pe care o creează. Investim în echipamente de calitate pentru DJ, întrucât aceasta reflecta calitate și o experiență superioară.
Mai întâmpinăm situații în care locația pune la dispoziția mirilor setup-ul în costul meniului de nuntă, ca serviciu complementar. În acest caz, dacă instalația este compatibilă cu nevoile noastre tehnice, ne vom bucura să folosim acel setup.

Poate DJ-ul să mixeze afară, dacă petrecerea de nuntă este în aer liber?
Desigur! Dacă vă doriți o petrecere în aer liber, iar vremea este suficient de caldă nu este nicio problemă. Desigur, trebuie să vă asigurați ca există o sursă de alimentare, iar spațiul destinat Dj-ului să fie acoperit.

Cât timp va performa DJ-ul?
Un DJ va sta pe toată perioada evenimentului, conform timpului contractat care, de obicei, la nunți presupune 10 ore de la sosirea primilor invitați. Pauzele în care nu va mixa vor fi momentele în care performează alți artiști sau când invitații vor fi la masă.

Cât durează configurarea și verificarea sunetului?
Acest lucru depinde de setup-ul ales, maxim 2 ore cu tot cu probele de sunet pentru un setup simplu și până la 6 ore pentru un setup complex. În orice caz, echipa tehnică va asigura instalarea tuturor uneltelor necesare, iar DJ-ul va face verificările necesare cu mult timp înainte ca invitații să înceapă să sosească la petrecere.

  1. Repertoriu

Pot solicita melodii preferențiale DJ-ului?
Da! Spre deosebire banduri care trebuie să învețe o melodie înainte de a o interpreta, DJ-ul poate reda orice melodie pe care o soliciți. Desigur, vom discuta înainte de nuntă acest aspect, pentru ca totul să fie pregătit.
Mai mult, vă recomandăm să indicați cu maximum 10 zile înainte de eveniment un playlist (Youtube, Spotify, Itunes) cu piese reprezentative pe care le doriți incluse, astfel încât DJ-ul să le pregătească. De asemenea, vă recomandăm ca acestea să fie incluse de DJ atunci când simte că este timpul lor, pentru ca petrecerea să decurgă lin.

Care sunt genurile muzicale abordate de DJ-ii de nuntă?
Un DJ poate pune orice gen muzical. Stilul pe care îl abordăm se numește Open-Format. În lista sa, DJ-ul, poate include momente cu melodii românești de succes, blues-uri, lounge, café-concert, muzică grecească, muzică populară, muzică internațională foarte cunoscută.

  1. Rezervare

Cu cât timp înainte ar trebui să contractez serviciile unui DJ?
Vă recomandăm rezervarea cât mai curând. De exemplu, pentru sâmbetele din timpul sezonului de nuntă, DJ-ii și trupele de nuntă sunt contractați cu luni bune în avans sau chiar ani, în anumite cazuri.

Care este costul unui DJ?
Prețul DJ-ului dvs. va depinde de o serie de factori. Recomandarea noastră este să alegeți, alături de acesta, și un MC care să vă ajute pe parcursul întregii seri. Acesta va întâmpina invitații ca o adevarată gazdă, va prezenta momentele serii, va mulțumi invitaților și, implicit, va seta așteptările petrecerii.

Cum mă ocup de contracte și de plată?
Procesul nostru de rezervări este foarte simplu. Discutăm despre cerințele voastre, vedem care este disponibilitatea artiștilor noștri, găsim soluții pentru ceea ce vă doriți și mergem mai departe!
Odată ales entertainmentul pentru nuntă, puteți merge înainte cu planificarea acesteia și respira ușurați că veți avea alături artiști profesioniști.

  1. Alte întrebări

Trebuie să ofer mâncare pentru DJ?
Fără îndoială, muzicienii vor aprecia acest gest. Mesele sunt întotdeauna binevenite, mai ales pentru evenimentele care se întind pe durata unei nopți întregi.

La ce cod vestimentar pot să mă aștept?
DJ-ii se vor îmbrăca întotdeauna adecvat cu stilul evenimentului, astfel că nu trebuie să vă faceți griji în privința acestui aspect. Dacă aveți un anumit cod vestimentar la nuntă și doriți ca implicit furnizorii de entertainment să îl respecte, rugămintea este să îl comunicați.

Ce se întâmplă dacă petrecerea ține mai mult decât ne așteptam sau dacă vrem să petrecem mai mult?
Orele suplimentare presupun extinderea timpului contractat și sunt acoperite de o taxă suplimentară negociată înainte de eveniment, care de obicei nu depășește 10% din contract/h. Acesta este un serviciu asupra căruia vă puteți decide și în timpul evenimentului.

Așadar, acum că am lămurit cea mai mare parte a întrebărilor pe care le puteți avea cu privință la contractarea unui DJ, hai să stăm de vorbă și să vedem care dintre DJ-ii noștri urbani se potrivește cel mai bine pentru petrecerea ta!

Mai multe articole